Ei! Un emprenedor !

Malcolm Redmond nascut a Silver lake (Wisconsin) s’ha convertit en l’emprenedor més jove del món amb només dos anys de vida. Aquest títol li ha estat atorgat desprès de rebre diversos reconeixements per tot el món. A Catalunya premis com el Caixaofaixa, la creu de Sant Jordi o (gracies a la participació d’un català al càtering del rodatge) el premi Gaudí de “The Malcolm Da” com a millor documental.

La història del  joveníssim Malcoln ha estat explicada i debatuda a tots els rotatius del món. Tot va iniciar-se a la seva humil casa unifamiliar el 14 de febrer de l’any passat, de cop, quan ningú s’ho esperava, en comptes d’anomenar al seu pare ‘dady’  va anomenar-lo ‘da’. La fita ràpidament es va escampar per tot el barri per desprès fer-ho arreu del món. El triomf de la paraula ‘da’ per substituir la de ‘dady’ sobretot entre els nens de u a cinc anys va fer que les editorials infantils adoptessin la proposta de Malcolm de forma oficial. Aquesta pèrdua de l’última síl·laba de la paraula ‘dady’ ha suposat a l’editorial americana Taylor uns guanys de més de 30.000 milions de dòlars al eliminar el cost de d’impressió dels caràcters ‘dy’. Roger Milton, director d’aquesta editorial, ha destacat la genialitat de Malcoln: “si haguéssim suprimit la primera síl·laba, malgrat que també haguéssim fet un gran avenç, no hauríem estalviat tanta tinta doncs la segona conté la lletra ‘y’ que, al ser més llarga, gasta més. És una revolució d’un visionari de la talla de Da Vinci!”.

Desprès del conegut afer Malcolm contra Bill Gates per la patent de la idea original, podem afirmar que aquest jove de només dos anys és un exemple d’esperit emprenedor que cal seguir d’aprop. De fet ja han començat els primers contactes amb reconegudes empreses per tal d’aplicar aquesta supressió sil·làbica a altres paraules.  Es parla d’un nou idioma que es podria donar a conèixer d’aquí un mes a la conferència que Malcolm i el seu pare faran a Washington el proper 15 de maig  sota el títol (segons algunes filtracions) “Th Ne Le o The cre Da”. De confirmar-se aquesta notícia estaríem davant de la llengua necessària pels temps de crisi que estem vivint.

Anuncis

One thought on “Ei! Un emprenedor !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s