Tocar els Borbons

Fa quatre dies, potser ja fa un mes, la revista “El Jueves” va treure en portada una caricatura del rei (el Rey segons la Vanguardia). Joan Carles apareixia amb un testicle sobre una safata que aguantava un majordom. Digues-li testicle, digues-li ou, colló, Ferrero Roche Pelut o pèndol de carn. Aquesta portada venia a desmentir les declaracions de Peñafiel que deien que sa majestat només tenia un reial colló.

El dibuix va fer pensar directament amb el segrest que va patir la mateixa revista l’estiu del 2007 quan va publicar en portada als prínceps d’Astúries estimant-se pel cul. Aquest cop la casa reial no ha obert la boca.

Ensenyar l’ou del rei… doncs si, és divertit però no hi ha més…  És lògic que la casa reial no es molesti ha pronunciar-se desprès de només tres anys de l’última polèmica amb la revista. Diferent hauria estat si, a la mateixa portada, en comptes del majordom haguessin dibuixat, per exemple, a Franco. Terrible insinuació: el rei agafat pels collons pel Generalísimo tío Paco! Llavors la Crosta pica una mica més.

Que, a vegades, ens pensem que som la societat més oberta de la nostra Història. Que mai com ara s’han dit tantes veritats. Que la censura és cosa del passat.  Certament, és fàcil riure del rei, de Telecinco i altres. Necessari riure’s d’ells, MOLT, però més fàcil que d’altres. Caldria veure quants acudits, bromes o reportatges d’investigació trobem als mitjans de comunicació sobre el Corte Inglés, Santander, Telefónica… se miran pero no sé tocan.

Cert és que ara em aconseguit moltes, moltíssimes coses. Però ens falten d’altres. A l’any 1869 el mateix senyor que al col·legi ens van dir que va escriure “volverán las oscuras golindrinas en tu balcón sus nidos colgar”, Gustavo Adolfo Bécquer, va fer el guió d’un llibre que el seu germà Valeriano va il·lustrar. S’anomenava: “Los Borbones en pelotas”. Si, si torno a repetir pels incrèduls: “Los Borbones en pelotas”:

 

 

Aix… la típica subtilitat la dels poetes romàntics…

Jo no volia dir-ho d’aquesta manera però… la Història deixa les portades del Jueves com a autèntics aficionats… D’altres poetes s’hi acosten més:

 

Anuncis

3 thoughts on “Tocar els Borbons

  1. Tela, tela!! Oju, que Bécquer molt rotllo de golondrinas i de poesía eres tu, i després es quedava ample, eh! =P
    Doncs res, no havia vist la portada de El Jueves, però ja m’ha quedat clar que… el rei, porta els collons en safata (de plata).

    Apa tu, vés fent, vés fent… ens llegim/escrivim i en últim cas, ens veiem!

  2. Genial Pepe Rubianes (com sempre) i m’ha fet molta gràcia això de Ferrero Rocher Pelut, hehe.

    S’hauria de poder fer humor de la monarquia, i tant! Evidentment no tot el que se publica ha de ser vàlid si fomenta violència, racisme, etc. Però la monarquia??? La portada, vora altres de El Jueves, no m’assembla res de l’altre món però està bé que la casa reial no hagi dit res. Diuen que dels errors s’aprèn.

    T’enllaç jo també. M’agrada el teu blog, Senyor Sunyer 🙂 Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s