Iniciació a l’ornitologia

Sabíeu que les guatlles japoneses només s’aparellen amb les seves cosines germanes?

Fixem-nos-hi. Al Japó, el país de Sushi, les Geishes  i la lluita d’homes obsessos com a esport nacional, hi ha un animal que només manté relacions sexuals amb la seva cosina. A més, la seva cosina de sang. Com els Borbons.

On molts hi veurien un obstacle, d’altres hi veuen la solució a tots els seus problemes. Res de lligar, de perdre el cap per algú, desenganyar-te, emborratxar-la… Fora complicacions! Sempre tindràs la teva cosina! Està tot mastegat. Excepte ella i tu que us reserveu  un per l’altre. La guatlla que va decidir crear aquest sistema de parentesc volia acabar amb el caos de l’amor. Una visionaria! Tant de bo els humans fossin tan llestos com algunes aus i ens diguessin, des d’un bon principi, guiats per l’instin d’espècie,  a qui em d’estimar, amb qui ens hem de relacionar, què hem de decidir, què hem d’estudiar…  Tot preparat des d’un principi. És clar! Per això els ocells migren amunt i avall seguint uns camins fixats! Fascinant el món de les aus!

Si no tinguessin les rutes de migració aquestes aus tindrien tanta llibertat que no sabrien on anar. És com si ara, a les persones,  ens donessin la llibertat absoluta de… que sé jo… navegar per la pàgina web que volguéssim! Sense cap líder de l’estol que ens digués quines són bones i quines són dolentes. Per sort nosaltres tenim els nostres propis pajarracos:

La garsa: César Alierta. President de Telefónica que, fent us del raciocini que el va portar a presidir la seva empresa, va deduir que no era lògic que els buscadors d’Internet utilitzessin les xarxes de telèfon de la seva empresa i no els hi paguessin res.  Això és, bàsicament, carregar-se el que es coneix com la neutralitat de la xarxa.  És a dir, i de forma molt sintètica, ajudar-nos per que en comptes de navegar lliurement  i triar com i que volem buscar, ens facin el gran favor de restringir-nos els buscadors i utilitzar aquells que li paguen al Senyor Telefònica. Cal donar-li les gràcies no? (vídeo amb una millor explicació aquí). No confondre “garsa” amb “garzón”, aquest últim extingit a la Península.

L’estruç: José Luís Rodríguez Zapatero. President del país que té el millor sistema educatiu de tota l’Àfrica. Cap govern com el de l’estruç ha posat tant en perill la llibertat d’expressió com el d’aquesta au que té ales i no vola.  Els estruços, per molt que amaguin el cap, quan caguen, ho fan cap a l’exterior. De què té por l’avestruç? Interessos econòmics? pressió de les empreses de telecomunicació? Molt temen els ornitòlegs que té por de res i de tot.

La Gavina: L’oposició als estruços. Bàsicament és rebolquen sobre el peix podrit. Altres animalets fan la feina bruta i elles la gaudeixen.

El voltor: Ángeles Gonzalez-Sinde. L’ocell que a post un ou fa res. Coneixem la promiscuïtat dels ocells (exceptuant les guatlles japoneses és clar). Per això, fins fa poc, no es coneixia el pare de la criatura (l’anomenda Llei Sinde)  no obstant, segons “me ha dicho un pajarito” (wikileaks),  es veu que aquest pollet es fill d’un ocell Nord americà…. shht!que no ens escoltin….  ho diré fluixet: es veu que aquesta llei pretén crear una comissió censora dina del Ministeri de Cultura per tancar i bloquejar webs sense necessitar cap jutge pel mig. Perquè s’ha acabat això d’escoltar cantar als ocells sense pagar-li al guàrdia forestal.

Si resultarà que preferim les reserves naturals que els boscos salvatges.

 

Toca’t els ous.

Anuncis

2 thoughts on “Iniciació a l’ornitologia

  1. Expert en aus i en enginy! Quina mania li tinc a totes elles! I els coloms…seríem la resta, no? O potser petits pit-rojos, que pobres, no fan res tret de quedar-se sense pà donada la voracitat de les altres aus.

  2. Tu vigila, que qualsevol dia et censuren el bloc!! Jo avui he rebut unes quantes crítiques i ara ho entenc tot!! És culpa teva, el que he escrit avui té MOLT a veure amb tu!!! Hums!! I si no t’ho creus, mira la meva entrada de…”A tu t’agrada el futbol?”. Espero que ja sàpigues de què va! xD (i que em defensis, perquè ningú m’entén les gràcies, aquest món està fatal!).

    Iiiii… bé, mai havia vist un ús tan bo de l’ornitologia, tot s’ha de dir!! Apa, mos veiem!

    Yáiza

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s