Cagar al vol

Avui tothom sap tot sobre el control aeri.  Vull dir-vos que jo no sé res. No sé  cap veritat, ni d’una banda ni l’altra. Sincerament fins avui mai m’havia plantejat que pensaria amb els controladors aeris. Com tothom que no és de l’ofici suposo. Però avui tots tenen una opinió ben fundada.  Per tant em fixo en aquesta problemàtica sincerant-me i dient que no sé res. Puc equivocar-me com tothom, no us creieu mai la gent que mai s’equivoca (solen posar-se massa gomina).  Però intentem fer un exercici de raonament simple.

Els controladors aeris han decidit no assistir al seu lloc de treball com a queixa a l’inici d’aquest pont. Es bona l’actitud que han pres? Crec que no. Hi ha moltíssima gent enfadada i que jo sàpiga això és dolent. Busqueu les opinions sobre un controlador aeri ara mateix i segurament seran negatives. Gent cansada de treballar, que cada dia li repeteixen quatre cops que estem en crisi i que no es creuen cap polític ni els vermells ni els blaus (en el cas de Catalunya ni els grocs, els carbasses, els verds, els liles…). Tota questa gent s’ha ficat sistemàticament en contra dels controladors aeris que els hi ha volat les vacanses. A ells o a altres que podrien haver estat ells. Altres col·lectius podrien haver fet el mateix: jutges, policies, metges… però no ho han fet. Se’n diu responsabilitat.

Una altre pregunta. És lògic que unes persones que tenen un dels millors sous de tota Europa, que viuen de puta mare i que trien a dit qui entra o qui no dins del seu gremi es queixin sobre les seves condicions laborals? La meva lògica diu que no. I doncs?. Digueu-me ben pensat però no entenc com és queixen tant si viuen tan bé. Tot aquesta definició de què consisteix ser controlador aeri ho he trobat als diaris i a la Tv. Ara bé, les opinions que tenen els controladors aeris en els seus blogs (no en els diaris on no apareixen) són molt diferents. Diuen que són treballadors públics que treballen 28 dies al mes, que no tenen permisos de maternitat, que els hi canvien el tron cada quan volen i per sorpresa, que fan més hores extres que les que permet la llei, que han de treballar 1670 hores a l’any independentment del temps que estiguin de baixa i que tot això respon ha un problema: falten controladors aeris i no se’n contracten. Per tant o els diaris o els controladors menteixen, no hi ha volta de fulla. A mi com que m’han educat en el bonrollisme happyflower penso que tanta credibilitat tenen uns com els altres. No sé perquè m’hauria de creure abans a un dels bàndols.

I si em parlat dels mitjants i dels controladors ara toca al tercer actor, el Govern.  Què penseu de que el govern hagi aprovat precisament aquest divendres (el dia que comença el pont) un decret-llei que bàsicament consisteix a augmentar les hores de treball d’aquests controladors que porten dies enfadats ? A mi només se’m passa pel cap tres raons: 1)El govern te ganes de provocar els controladors justament quan se’ls gira la feina del pont. 2)Carmen de Mairena està a la Moncoloa i no ens hem adonat. 3)tot és casualitat.  Jo no crec amb aquest tipus de  casualitats. Tampoc cal pensar que tot són conspiracions, 11 de setembre, maçons i l’assemblea de lletres de l’autònoma però cal tenir una mica d’esperit del que li diuen crític, que no és més que pensar una mica per un mateix. És millor pensar que creure. Per això amb les casualitats es creeu. Perquè no és casualitat que els diaris d’avui ja  no parlin de les filtracions de Wikileaks on deien que el govern d’Espanya ha actuat en diversos casos seguint consignes directes del que dictava la Casa Blanca? O no és casualitat que part d’aquesta gent que s’està queixant perquè diuen que falta contractar més controladors acabarà sancionada i segurament en alguns casos despatxada només quatre dies desprès de que el govern anunciés que part dels aeroports seran gestionats per empreses privades?

Em dona la sensació que tothom sap que dir sobre aquest tema i tothom coneix la situació dels controladors aeris per sentenciar si és just o injust. Abans quan teníem jutges divins tots semblava més senzill… Només sé el que veig: Controladors molt enfadats fent un absentisme laboral molt irresponsable, un govern fent demagògia amb intencions que em fan malpensar,els mitjans de comunicació que no paren de parlar del tema però, que per variar, no expliquen res (i si ho fan és merda embolicada de noticia) i, sobretot, molta gent que es caga amb tot.

 

Anuncis

One thought on “Cagar al vol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s